Anasayfa / Sağlık / Beslenme / Hassas Anneler – Fındık Kreması Özel Bölüm

Hassas Anneler – Fındık Kreması Özel Bölüm

Hassas Anneler ile başladığımız ¨Bizim Anneler Alacakaranlık Kuşağı¨ Dizimizin bugünkü bölümünde ¨Hem Hassas Hem Artist Olan Anneler¨ var. Sarelle’nin ¨Siz hamile kişiler ne yerseniz çocuğunuz da onu yer, ayva yerseniz o da onu yer, dayak yerseniz o da onu yer! Valla Bak!¨ Sloganlı reklamını protesto edince hassas anne 6, 7 ve 8 bir halay ekibi oluşturarak mendillerini sallaya sallaya geldiler:

¨Ühühühüh hamilelerin ne yediğine karışmayın. Hamileler istediklerini yerler ühühühü. benim canım kamyon lastiği istedi, adamı gecenin 3’ünde uyandırdım otoyola çıktı kamyonu durdurdu, ama yolda lastiği kaybetmiş gitmiş bir Doğan’ın lastiğini almış gelmiş hiç beğenmedim BMW yok muydu dedim, ühühühühü hamileyiz biz ne istersek onu yemeliyiz karışmayın bize.¨

 

Sonra 8 numara dedi ki: ¨Mesela ben hamileyken canım bir uzaylıyı yemek istedi ama kaynımgil ufo bulamadıklarını söylediler, bence yalan ühühühühü. kaynanam bilerek bana istediğimi yedirtmiyor ki bebeğimin kulakları kepçe olsun ühühühü. Çünkü hamileler istediklerini yemezlerse bebekleri bu alttakine benzerler ühühühü.¨ (Yani HİÇ BİR ŞEY OLMAZ!)

 

Aslında bana sorarsanız mesela iyi örülmüş bir atkı bere takımını sarelle ve benzerlerinden daha sağlıklı bulurum bir hamile için. Düşünsenize içeriğinde şekerinizi yükseltebilecek, bebeğe zarar verebilecek trans yağlar, refine şekerler, katkı maddeleri ve bunların vazgeçilmez akrabaları yok. Yani bir kar/ zarar hesabı yapacak olursanız fotoğrafını gördüğünüz takımı yerseniz hem çok daha sağlıklı hem çok daha şık olur sizin için de bebeğiniz için de… Bir de bebeğiniz örgü dantel fiskos yeteneğiyle dünyaya gelirmiş. Bana öyle dendi bilmiyorum.

 

Yok illa sarelle marelle yiyeceğim diyorsanız kendiniz yapabilirsiniz mesela? Cream Bakery‘nin sahibi Sıla Karadoğan‘ın şu şahane tarifini tavsiye edeyim size:

Bu ölçüden yaklaşık 300-350 gr. ev yapımı kakao kreması cıkıyor.

– 240 gr. çiğ fındık.
– 30 gr. fındık yağı
– 1çay kaşığının yarısı kadar vanilya özütü (yoksa 1 pkt. vanilya)
– 2 yemek kaşığı keçi sütü
– 2 yemek kaşığı pekmez

Öncelikle fındığı 180 derecede rengi dönene kadar fırınlıyoruz. Kahverengi olmayacak, kavrulmuş fındık rengi olacak. Eğer soyuluyorsa soğuduktan sonra soyalım, kabuklar soyulmuyorsa öyle de kullanabiliriz. Daha sonra rondoda yaklasık 7-8 dakika fındıklar iyice küçülüp yağ kıvamına gelene kadar öğütelim. Minik minik olacak, yağlı bir karışım haline gelecek. Daha sonra içine sırasıyla kakao, fındık yağı, vanilya özütü,  keçi sütünü ekleyelim. Tekrar karıştıralım. En son pekmezi koyalım. Pekmezin miktarını damak tadınıza gore ayarlayabilirsiniz. Baktınız yoğun oldu, fındık yağı ekleyerek karışımı açabilirsiniz. Yapısı pürüzsüz değil fakat oldukca lezzetli bır karışım bu. Bir kaç gün içinde tüketilmesi gerekiyor.

Afiyet olsun.

 

Diğer Paylaşım

Evde Cilt Bakımı

Cilt bakımınız için binlerce lira harcamanıza ve kendinizi kimyasal işlemlere maruz bırakmanıza gerek yok. Evde …

26 Yorum

  1. Ah Eren ahhh,bastın yine damara ühühhühühüü …Bak gör bidahakine yılmayıp horon teperek gelicekler üzerine :)))

  2. Birinin içi örgü berede kalmış :)) Tarifi de en yakındaki "tehlikeli anımda" deneyebilirim. Ağzım sulandı da okurken.
    Tarifi verene de, paylaşana da teşekkürü borç bilirim ^_^

  3. Gül gül gittik yine Eren eşimle.. 🙂
    Alternatiflerini bulabilmek güzel.. bunu da ekleyelim tariflere…

  4. Tariflerime ekledim kizim azicik daha buuyusun sanirim cikolata istegini bu tarifle gecistirebilirim ayrica yorumlama seklinize bayildim eren hanim

  5. ya bişey sorucam gezinirken gördüm siteyi. sarellenin içinde trans yağ olduğunu kimden duydun? sarellenin içinde senin tarifindeki gibi vanilya özütü yada laborant üretimi vanilya tozuda yok. gerçek vanilya çiçeği kullanılıyor. bilgine

    • ya bişey cevaplıycam yorumlara cevap verirken gördüm yorumunu sarellede gerçek vanilya yağı filan kullanılmıyor. AROMA kullanılıyor. Bu tarifte vanilyayı eklesen de olur eklemesen de… Bunlar da sarellenin çoğunlukla problemli içeriği:

      Şeker,
      Bitkisel Yağ,
      Fındık Ezmesi (%13),
      Yağsız Süttozu,
      Kakao Tozu(%7),
      Peynir Altı Suyu Tozu,
      Laktoz,
      Emülgatör(Soya Lesitini),
      Doğal Aroma(Vanilya).

      bitkisel yağ problemdir. hidrojen olması ise çok daha büyük problemdir.

      bilgine.

  6. Hehehe 🙂 Yıne yenıden çok keyıflı bır yazı ama Gelecekler bırgün tak tak ıkı topuğundan vuracaklar o olacak sonun 🙂

  7. Ahahahah Eren süpersin ya….Ben hamileyken gestasyonel diyabet yaşadım.Çok dikkatli bir diyetle insülin vurulmaktan kurtuldum.Diyetisyen listede ne ye dediyse hiç çıkmadım sözünden ama o dönemde amaaaan ne diyetiymiş ya ye gitsin kızım çocuğun kolu kısa kalır bak şunu yemezsen canın çeker bebek içli olur bak yemezsen gibi acayip değişik ve bir o kadar traji komik şey duydum ki uzaylı meselesi tam bana göreymiş…

  8. Eren sarelle beni bağlamaz ammaa nutella ike arama giremeyeceksin! Nayır , nolamazz :p :))

  9. aaa tarif süpere benziyo ilk fırsatta yapıla! (ah o gelmeyen ilk fırsat!)

  10. Eren bende senden bisküviye alternatif, bir kurabiye tarifi isteyecektim. LAkin, internette pekmezli, kabartma tozsuz bir tane buldum ama taş gibi oldu. Annem, bu çocuğa verilir mi diye söylendi durdu ve veremedik tabi ki. Bu konuda da aydınlanırsak 🙂 bu güzel yazı gibi çookk sevineceğim…

    Şimdiden teşekkürler,

  11. merhaba.. sarelle icin malzeme listesinde ne kadar kakao girecegini yazmamissin 🙁
    tarifi denemek istiyorum.. cevap yazarsan memnun olurum, simdiden tesekkürler 🙂

  12. Cok dogru, atlamisim en onemli kismi, 2 yemek kasigi yeterli olacaktir. @rahimebayar

  13. erennnn sen her derde devasın olaylara bakış acına mizah anlayışına ve hayatı yorumlamana bayılıyorum.. yazıyı yeni okudum iyi de oldu bugün çok üzüldüm çok ağladım.. 6 aylık kızımla atölyeden çıkmadan binanın girişine önce bebek arabasına indeireyim dedim indim ve anahtarın yanımda olmadığını fark ettim kızım mama sandalyesindeydi o an baylılmakla çilingir çağırmak arasında kalıp hemen çilingiri aradım tabi ama bir şey olmayacağını bilmeme rağmen ki o da hiç ağlamadı o 20 dk ömrümden ömür gitti Allah daha beterinden korusun.. bir hafta boyunca hergün sarelle yesem bu şoku atamam herhalde..

    • Sağol canım benim 🙂

      Ama niye ağladın hassaslaştın öyle anlamadım. Altı üstü bir anahtar unutmuşsun. Duyan da yer yarıldı içinde kayboldun filan zanneder :))

Leave a Reply