Anasayfa / BYBO / Yapım / Hamilelik / Hamilelik günlükleri / Başak ve Tuncay’ın Hamilelik Günlüğü — 14. Hafta

Başak ve Tuncay’ın Hamilelik Günlüğü — 14. Hafta

Herkese Merhaba,

Sonunda bugünleri de görecek miydim? Bazı yemeklere karşı olan zorlu mücadelemde gözle görülür bir düzelme meydana geldi. 13. hafta da fena değildi ama yaşasın 14.hafta!!!!! 

Hala et yemeklerinde üçüncü parçadan sonra öğürmeler devam ediyor ama olsun. Tabağımı sonuna kadar bitirmeyi, her şeyden rahat rahat yemeyi nasıl özledim. Geçen üç ayda hepsi bana görev gibi geldiği için çok zorlandım. Sağlıklı beslendim fakat hiç zevk almadım. Şimdi biraz olsun ağzımın tadı geldi. Şu kırmızı etle de barışsak artık diyorum. Kıymalı yemekleri rahatlıkla yiyorum ama o parça etler yok mu ☹ Of… Annem küçükken “Seni kasaba vereceğiz! Bu ne et sevgisi kızım yavaş” derdi. O kadar severim ki… Bu sorunu hala halledemedik. 

Hallettiğim bir şey var ama: suyu 3 lt’ye yakın içmeye başladım. Bu konuda Eren’in de hoş maillerini atlamamak gerekir.

Bu hafta karnım çok hızlı büyüdü. Artık dışarıdan da ufak ufak belli oluyor. Görüp soranları da onaylamaya başladık. 

– Evet, hamileyim. – Şu an 14 haftalık. – Evet,evet krem sürüyorum. – Evet, annemde çatlak olmuş. – Aynı evde oturmaya devam ederiz diye düşünüyoruz. – Henüz isim düşünmedik. – Cinsiyetini henüz öğrenmedik.

Her soruda daha çok moda giriyorum. Bebek hakkında konuşmak kendimizi iyi hissettiriyor. 

Geceleri düşündüğümden biraz daha zor geçiyor. Her gece saat 4.30 – 5.00 gibi uyanıp yüz üstü dönme ihtiyacı hissediyorum. Sağdan sola bile dönsem karnımda hafifi bir acı, gerilme hissediyorum. Buna da alıştım fakat deliksiz uykularımı da özlemiyor değilim. Sabah saat 8.00 de gözler açılıyor. Hain evlat! 

Bu hafta egzersiz konusunda da adımımızı attık. Her gün yarım saatle bir saat arası yürüyorum ama bu bana yetmiyor. Ne kadar yürüsem, hareket yapsam da bir eğilme hareketinde belim azıcık ağrıyordu. En yakın yoga kurslarını araştırdık ve evimize yakın Etiler’de bir yoga kursu bulduk. Hamile yogasına başlamak için sabırsızlanıyorum! 

Önümüzdeki hafta tatile çıkacağımız için bugün diş bakımımızı da yaptırdık. Diş bakımı gebelikte çok önemliymiş. Daha önceden kanal tedavisi yaptırdığım dişimin ağrıyacağı tuttu. İlaç kullanmak istemediğim için panikledim. Ağrının gidişatına göre karar vereceğiz. Bazen dayanılmaz olabiliyor. Tatilde de en çekilmez şeylerden biri diş ağrısı… Güzel bir tatilden yeni yazılarla görüşmek üzere…

Başak

Diğer Paylaşım

Ahu’nun İkinci Doğal Doğum Hikayesi

Sevgili Duru, Seninle maceramız 17 şubat 2017’de başladı. Reglim sadece iki gün gecikmişti ama ben …

Leave a Reply