Anasayfa / BYBO / Yapım / Hamilelik / Hamilelik günlükleri / Naz Kız’ın Hamilelik Günlüğü — 30. Hafta

Naz Kız’ın Hamilelik Günlüğü — 30. Hafta

Herkese Merhaba,

Çok şükür bugünleri de gördük, 30. Haftaya geldik…
Geçen hafta sezeryan olursam genel anestezi almayı düşündüğümü söylemiş ve Eren’in uyarısı ile karşılaşmış; akabinde sizlerin yorumları ile “aman allahım ben ne yapıyorum” olmuştum. Gerçi epidural korkumu anlatmaya çalıştım; omurilikten giren bir iğne fikri beni, daha önce de benzer bir deneyimi kötü tecrülerle atlattığımdan oldukça geriyor ama narkoz almaktan daha mı kötü, değil mi? ☺. İnşallah en normali olur da bunlara hiç gerek kalmaz. 

Geçen hafta alınan kan değerlerim iyi çıkmış, takviye bir ilaç vermedi doktorum. Bu arada toplamda 11 kilo değil, 10 kilo almışım; bu da beni motive etti ve maşallah bu hafta önüme ne gelse yeme modundayım, fena!!!
Bir babyshower partisi yapma hevesi sardı beni; ilk defa uzun yıllar Amerika’da yaşayan kuzenim yapmış, hoşumuza gitmişti; sonra 2 yıl önce kuzenime yaptık; acayip eğlendik. Ben de herkesi göreyim, azıcık şımarayım diye giriştim bir işe ama iş ne zaman benim bir organizasyonum olsa, tam bir sefilim. Aklıma birşey gelmez, hemen cayarım, içim sıkılır. Şimdiye 20 kere iptal ettim ama eşim inat etti; “heves ettin, yapacaksın” ultimatomu ile kesin kararı yapma yönünde verdim. Eylül başı diyordum ama şimdi bile ne kadar büyüdüğümü düşünerek, Ağustos başına çektim. Hem annem de olur yanımda; malum ablam da doğum yapacak ve İzmir’e taşındı. Annem 1 ay sonra yanına gidecek ve sonrası meçhul. 

Ben en çok kahvaltı severim; o yüzden kahvaltı mekanları araştırdım; her yer oldukça pahalıymış, bunu da gördüm. Neyseki bir yer buldum; bu hafta mekanı görüp, nihai kararımı vereceğim. Süsleme için iki organizatörden teklif aldım; hani piyasa araştırması diyelim; azıcık tuzluymuş. Açıkcası kimsenin emeğine saygısızlık etmek istemem ama birazcık da saçma rakamlar. Kağıt parçalarına öngörülen ücetleri haksız buldum ve kolları sıvadım.. öncelikle kafamda bir konsept oluşturdum. Mavi hariç, bütün yaz renklerini işin içine kattım. Gelen misafirlere verilecek hediyeleri de şöyle düşündüm. Lavanta keseleri (ben çok severim, biri hediye etse severek dolabıma koyarım); cam şişelerde şeker (şeker bitince cam şişeleri kullanmaya devam edebilirler, kalp şeklinde mantar tıpalı) keçeden yapılma bıyıklı kitap ayracı ve ucunda renkli püsküller (kitap okumayı çok severim, kitap ayracına bayılırım; bıyık konsepti de hoşuma gidiyor) bir de cup cake ve şekerlemeler ve bunları koyacakları küçük renkli torbalar. Hepsini cennet Eminönü’nden aldım. 

Keçeden bıyıkları eşimin kızkardeşi yapacak; hatta ucuna takılacak püskülleri bile hazır aldırmadı; kendi Bayram tatilinde uğraşacak, sağolsun. Lavanta keseleri için de kese bulamadım, yani hep allı, pullu vardı; tasarım keseler de azıcık pahalı idi; rengarenk tüller aldım; bir paket de lavanta; Bayram tatilinde hepbirlikte olduğumuz için kayınvalidem, görümcem, eşimin kuzeni bu işlere girişeceğiz. Kalpli cam şişelere de kurdela bağlayacağız. Tek mavi bu kurdelalarda var ☺. iki renkli kova aldım, içine köpük koyup, saplı şekerlerden dizeceğim. Son olarak da “Naz Kız’ın Babyshower Partisi” diye amerikan servisleri ve küçük, yuvarlak stickerlar hazırlıyoruz. Kese ve şişelere asacağız. Masanın arkasına da oğlumuzun hala bir adı olamadığından “adsız prens geliyor” banner’ı düşündüm. Masanın ortasında ise bizim resmimiz;

Diğer görseller de aşağıdalar ☺. Tüm bu satınalmayı bana verilen teklifin bayağı yarısından da düşüğe getirdim. Baby shower yapacağım hafta 32 haftalık olacağım inşallah. Umarım kolay ve sıkıntısız geçer. Olup, bittikten sonra ilk kendi organizasyon deneyimi paylaşırım. 
Haftaya görüşmek üzere…

Sevgiler, 

Nazlı

Diğer Paylaşım

Ahu’nun İkinci Doğal Doğum Hikayesi

Sevgili Duru, Seninle maceramız 17 şubat 2017’de başladı. Reglim sadece iki gün gecikmişti ama ben …

Leave a Reply