Anasayfa / BYBO / Yapım / Hamilelik / Alışveriş / Bebek Oto Koltugu

Bebek Oto Koltugu

Türkiye’de trafik kazalarında 2013 yılında 413 çocuğun hayatını kaybettiğini biliyor muydunuz? Ama bu sadece olay yerinde ölenler. Gerçek rakam muhtemelen bunun iki katı deniliyor (yani hastanede ölenleri de katarsak). 800 diyelim. 800 çocuk. Bunların yaklaşık yarısı 9 yaş altı. Yaralanan ve kalıcı olarak sakatlananları da düşünün.

Şimdi size desem ki, bu sene bir salgın hastalık çıkacak ve ülkemizde 800 çocuk bu hastalıktan ölecek. En büyük tehlike de 0-1 yaş arası için. Ancak size diyorlar ki, bunun bir ilacı var, üç bebekten ikisini ölümden kurtarıyor! Ama biraz pahalı. O ilacı almam, değmez der miydiniz? Ya da, ilacı aldım, ama vermeyeceğim, çocuk tadını sevmiyor, ağlıyor der miydiniz?

Bebek oto koltuklari 0-1 yaş arasında kaza anında ölümü ne kadar mı azaltıyor? Bebek otokoltuksuz 100 çocuk ölecekse, otokoltukla 70’i yaşıyor. Yani 3 çocuktan ikisi ölecekken, yaşıyor. Otokoltuğu sayesinde.

Araba almaya paranız varsa, araba koltuğu almaya da paranız vardır. Yok araba koltuğuna paranız yetmiyorsa, araba almaya da paranız yetmemelidir. Bir model düşüğünü, ucuzunu alın, ama çocuğunuzun hayatıyla oynamayın.

Çocuğunuzun başına birşey gelirse, yaşadığınız her an, otokoltuğa oturtsaydım muhtemelen hayatta kalırdı diye kendinizi ve eşinizi suçlayacağınızı bilin.

 

 

Aysuda Kölemen

Diğer Paylaşım

Toplu Katliamlar, Terörizm, Ani Saldırılar, Afetler Hakkında Konuşma Stratejileri, Dr. Kenneth M.D, M.S. Ed – Çeviri: Süheyla Pınar Alper

Güçlü ve Sağlam Çocuklar Yetiştirmek Belirsizliklerle dolu, tehlikeli bir dünyada yaşamakta olan anne babalar olarak …

Leave a Reply