Anasayfa / BYBO / Bakım / Evde Cilt Bakımı

Evde Cilt Bakımı

Cilt bakımınız için binlerce lira harcamanıza ve kendinizi kimyasal işlemlere maruz bırakmanıza gerek yok. Evde yapacağınız çok daha ucuz bir bakım hem aynı şekilde etkili olur hem de içiniz rahat olur! Ne yapabilirsiniz?
1- Cildinizi hep temiz tutun. Rutin temizliğinize devam edin.
2- Kullandığınız ürünlerin hipoalerjenik ve doğal olmasına özen gösterin
3- Yeni bir ürün denediğinizde önce test edin. 
4- Egzersiz yapın. 
5- Vücudunuz için shea butter deneyin.
6- Hem yüzünüz hem vücudunuz için hindistan cevizi yağı içeren ürünler deneyin.
7- Elma sirkesi deneyin
8- Bunların hepsini bir arada değil, tek tek deneyin.
 
Basit bir cilt bakımı tarifi:
Maske: Kahverengi şeker, badem yağı, hindistancevizi yağını ve E vitamini yağını karıştırın. Bu karışıma 1 çay kaşığı zerdeçal ve bir yumurtanın akını ekleyin, tekrar karıştın. Miktarları macun kıvamında olacak şekilde ayarlayın. Yüzünüze sürün ve 5-10 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.
Tonik: Gül suyu, salatalık suyu, hamamelis suyu, 1 çorba kaşığı limon suyu ve birkaç damla badem yağını karıştırın ve yüzünüze sürün.
Nemlendirici: Bu işlemlerden sonra kullanacağınız nemlendirici, cilt yapınıza uygun olan herhangi bir rem olabilir. Ben hindistan cevizi yağı, nar çekirdeği yağı ve E vitamini yağını karıştırıp nemlendirici olarak kullanıyorum.
 

Diğer Paylaşım

Kandırıkçılık İnancı – Süheyla Pınar Alper

‘Impostor syndrome‘ kavramı dilimize ‘kimlik hırsızlığı’ sendromu olarak çevrilmiş. Kimlik hırsızlığı gerçekten bir hırsızlık eylemi düşündürüyor, …

Leave a Reply