Anasayfa / BYBO / Yapım / Hamilelik Öncesi / Bebek Yapım Günlükleri / Tuna’nın Tüp Bebek Yapım Günlüğü – Bölüm 7

Tuna’nın Tüp Bebek Yapım Günlüğü – Bölüm 7

Merhaba, 

Geçen haftadan beri ya çok üzülüyorum ya ağlıyorum ya bir an için umut dolup sonra kendi sevincimden korkup tekrar üzülüyorum. 

İkinci beta hcg tahlilinden ve doktorun söylediği ihtimalleri duyduktan sonra neredeyse vazgeçmiştim. Olmadı dedim, olmadı işte.
Aynı gün annem uçaktan inip ilk iş sonucu sorunca akşama belli olacak dedim. Akşam olunca da olmadı sanırım anne, üzülme sen dedim telefonda. Zaten yola çıkmıştık ona kavuşmaya gidiyordum. Sadece anneme değil başka büyük bir sürprize doğru gidiyorduk aslında; 2 yeğenim babalarıyla birlikte gelmişti. O kadar çok sevip o kadar çok özlüyorum ki onları gelmeleri normal şartlarda beni mutluluktan uçurabilirdi. Kendi üzüntüm olmasa, böyle olmasaydı..

Eşimle işten eve dönüş yolculuğunda hiç konuşmadık. Ağladığımı farkettiğinde bile bir şey demedi.Bütün gün öylesine kendimi tutmuştum ki ağlamam biraz olsun içimi boşaltmam gerektiğini biliyordu ve benim için yapabileceği en büyük iyiliği yapıp yas tutmama izin verdi. 

Çok ağladım hıçkıra hıçkıra yol boyunca hiç susmadan, durmadan…

Arabadan inince bana sımsıkı sarıldı ve benim hep umudum var sen de üzme artık miniklerimi dedi. Bunu duyunca vücudum aniden tazyikli su yemiş gibi kasıldı eğildi büküldü ona daha çok sarıldım öylece kaldık sokakta.

Annemi görünce (şu an yine ağlıyorum) anne olmadı olmadı işte anne deyip ona tüm gücümle sarıldım, birlikte ağlamaya başladık.
Bana kalsa 3 saat öyle kalabilirdim. Ama evde yalnız değildik. 

Dünyanın en sevimli en komik en tatlı en bal yeğenleri… Küçüğü 20 aylık diğeri ondan 18 ay büyük. Birbirleriyle hiç anlaşamayan 2 küçük maymun, onları çok özlemişim.

İkisi de 10 kg üzerindedir. Birini kucağıma aldım diğerini kovaladım ikincisini havada yakaladım diğerini hoplattım derken eşim sakince kulağıma sen gerçekten umudunu kaybetmişsin biraz dikkat etsen keşke dedi. 

Çarşamba günü kardan yola çıkmaya , araba kullanmaya korktuğumdan hastaneye gidemedim. Yakındaki bir tıp merkezine gidip kan verdim. İşe zaten gitmeyecektim izinliydim. Her zaman 2 saatte verecekleri sonucu akşamüzeri verebileceklerini söylediler. Hay bin kunduz !?
Sonucu öğrenene dek değer kesin düşmüştür, her şey bitti ben bittim diye düşünüyordum. Kalbimin acısını anlatacak kelime bulamam size. Ve beklenen sonuç geldi: 800 küsur bir şey… Yükselmiş! Yine olması gerektiği gibi değil tam sınırda ama hemşire sanki toparlıyor Cuma günü anlayacağız neler olduğunu tekrar aynı yerde kan verin dedi. Tahlili bu defa farklı laboratuvarda yaptırmam takibi güçleştirmişti. 

Sonra o Cuma günü geldi. Bir gün öncesinde hastaneden aramışlardı. Yeni sonuçla birlikte muayene için öğleden sonraya randevu verdiler. Tekrar kan verdim ve işe gittik.

Eşim ofis içinde durmadan tur atıyordu ben toplantı odasında saklanıp dua ediyordum. Sonucu öğrenmeye yakın gidip tuvalete saklandım. Kabinin bir köşesinde elimde telefon, 15 dakika ayakta durup gözlerimi kapatıp öylece gizlendim kendimce. Aradım sonuç belli oldu dediler, peki kaç ? 633 mü? ne Kaç? 1633 mü gerçekten mi ah gerçekten mi doğru mu duyuyorum! Orada öylece ölebilirdim. Eşimi çağırdım ellerini tuttum sonuç belli oldu dedim rakamı söyledim, yüzünün şeklini hiç anlatmayım size.
Bende tüm ipler koptu bağıra bağıra ağlıyorum, ah sevgilim Allah yüzümüze güldü, ah bu doğru mu, oradalar mı şimdi iyiler mi ne sesimi ne titreyen vücudumu kontrol edemiyordum. Tüm ofis duymuştur, aman umrumda bile değil. Kendime gelince tüm sevincimden gönüllü olarak vazgeçmeye karar verdim. Çünkü 2-3 saat sonra muayeneye gidecektim ve her şeye hazırlıklı olmalıydım.

Bir kelime bir işlem yarışması gibi oldu, rakamlar havada uçuşuyordu bu hafta. 2 Katına çıkması lazım ya sonuç? 

Hastaneye gittik.
Sizi hep üzdüm anlatırken biraz olsun sevindireyim istiyorum. Minik bir kese göründü, ama çok minik. Ve tek başına kardeşi yok. Doktor henüz her şey için çok erken, sevinmek için bekleyelim dedi. Temkinli kalın lütfen dedi. Ben anladım ki hiç sevinemeyeceğim. Çünkü her an yeni kötü ihtimaller çıkıyor karşımıza… Haftaya aynı gün sizi bekliyorum dedi ve ofise döndük. Yine korkularım ve kaygılarımla baş başayım. Haftaya neler olacağı gidişat için çok önemli.

Kusmak, mide bulantısı yok, kasıklardaki batmalar da geçti… Olacağına dair tüm belirtiler azalıyor sanki… Ağrılarım da azaldı. Ya gittiyse? Hiç hamile gibi değilim. 

Allah’ım sen aklımı ve miniklerimizi koru. (Eşim 2.sinin de yakında görüneceğini söylüyor)

Cuma gününü bekliyorum binbir korkuyla… 

Mesajlarınız, iyi dilekleriniz ve tüm dualarınız için tekrar ve kalpten çok teşekkür ederim.

İyi haberlerde buluşuruz umarım.

Tuna

Diğer Paylaşım

Ahu’nun İkinci Doğal Doğum Hikayesi

Sevgili Duru, Seninle maceramız 17 şubat 2017’de başladı. Reglim sadece iki gün gecikmişti ama ben …

9 Yorum

  1. kaç gündür merakla yazını bekliyordum.kendim sonuç bekliyor gibi heyecanla okudum. başında olmadı sandım ama sonra çok sevindim. allah tamamına erdirsin. inşallah çok ama çok sorunsz bir hamileliğin olur da tadını çıkarırsın bol bol. allaha emanet ol(un) :))

    dilek

  2. kocaman sarılıyorum sana…

  3. Ben de aynı süreçleri yaşamış biri olarak lütfen umudunu kaybetme ve en güzelini düşün. Minik bebeğin bunu hissedip daha da sıkı tutunacaktır. Bu arada benim kızım şimdi 3 yaşında şükürler olsun ki 🙂 Ben inanıyorum senin de tatlı küçük bir kızın olacak <3

  4. İnanılmaz sevindim, zaten olacağı benim içime doğuyordu:) Hep güzel şeyleri aklınıza getirin, inşallah sağlıklı, sıhhatli bir şekilde yavrularınızı kucağınıza alırsınız…

  5. mutlu son :)) sevgili tuna senin adına çok ama çok sevindim.ikinci tüp bebek denememde banada iki emriyo transferi yapıdı sadece biri tuttu.doktor ilk söylediğinde eşim sürekli 'doktor bey eminmisiniiz ikinci bebeğimiz nerde `'deyp durdu ve hamile olduğuma bile sevinemedi bende çok kızmıştım' biz bir taneye bile sahip değilken şimdi neden iki değil diyemi üzülüyorsun' demiştim…ama bende.sanki hayatta iki bebeğimiz vardıda birini kaybetmişiz gibi hissettim ama o an için üzülmek değil tam tersi hamile olduğum için sevinmek istiyordum..sende eğer tek emriyo tutmuşsa neden iki değil diye üzülüp o anın yadını çıkarmamazlık yapma..ve en kötüsüde o endişeler hiç bitmiyor ilk önce bakalım kese görünüyormu sonra bakalım içi dolumu yani kalp atışları duyulacakmı sonra ikili testi iyi çıkacakmı sonra (benim erken doğum tehdidim var inşallah senin öyle bişey olmaz zamanını bekliycekmi beklemiycekmi çünkü daha 23 haftalık)doğum…..o endişeleri düşünmekten insan o anın tadını çıkaramıyor..yeterince sevinemiyor içinde hep bir acaba oluyor…sen mümkün olduğunca çok çok çok sevin ve hiç birşey için endişelenme anın tadını çıkar çünkü ne yaparsak yapalım iş olacağına varıyor…
    çok uzun yazmışım çünkü yaklaşık 2 aydır yatıyorum konuşmayı özlemşm ..umarım sıkmamışımdır…bebişiniz yada bebişlerinizle beraber sağlıcakla kalın…

  6. Kaç gündür siteye bakıyorum yazdınız mı diye..Nasıl sevindim anlatamam, inşallah kucağınıza alacağınız günleri de göreceğiz. Hamilelik belirtileri kişiden kişiye oldukça değişiyor, bende hiç bir belirti ve sıkıntı olmadı mesela..İçinizi ferah tutun lütfen, güzel haberler alacağız. Bize de haber vermeyi unutmayın lütfen. Sevgiler.

  7. çok sevindim hafta başından beri bekliyorum yazınızı 🙂 ikiz olmayıp ta tek olursa da sakın üzülmeyin allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin:)

  8. Ah sevgili Tuna, beni 3 yil oncesine goturdun salya sumuk yazini bitirdim. Ben cok inaniyorum bu kez oldu rabbim tek yada cift farketmez o bebegi size nasip etti gunlerdir meraktan gunde belki 100 kere siteye girip bakiyordum.cik ama cok mutlu oldum insallah bebegun srni birakmayacak annesi dualarim sizinle ve icime dogan bir erkek beb3k annesi olacaksin Tuna'cim.sevgiyle kucakliyorum.

Leave a Reply