Anasayfa / Yazarlar / Eren Kaya / Hassas Annelere Karşı Hassasiyet Geliştirebilememişler Kulübü

Hassas Annelere Karşı Hassasiyet Geliştirebilememişler Kulübü

Bu bir şikayet yazısıdır. Ota böceğe hassasiyet gösteren anneleri diğerlerine şikayet ediyorum bu yazımda! Dinsizin hakkından imansız gelsin biraz da…
Yeri geliyor bir yazı paylaşıyorum. Mesela diyorum ki; ¨Anne sütü çok çok önemlidir, bebeğinizi mamaya alıştırmayın, emzirin. Bol bol sık sık emzirin.¨ Hooop Hassas Anne 1 koltuğundan kalkıp koşa koşa postumun yanına geliyor ve ¨Annelerin üzerine bu kadar gitmeyin… ühühühüühü biz emziremedik ne yapalım… ühühühü çok üzülüyoruz ağlıyoruz eksik hissediyoruz ühühühü… asıcam kendimi yakarım üleyn burayı!¨ gibi şeyler söylüyor. Arkasından 35 kişi daha gelip ¨ühühühü, anneleri rahat bırakın!¨ sloganlarıyla destek oluyor. Zannedersin ki ben ¨Emzirememiş anneleri meydanda sallandırın!¨ demişim.

Ya da mesela diyorum ki: ¨Ek gıdaya geçmekte acele etmeyin, her şeyin olduğu gibi bunun da bir zamanı var, anne sütü asıl gıda olmalı.¨ Hoooop Hassas Anne 2, dört nala uzak asya’dan koşup geliyor yine: ¨ühühühü ama benim sütüm yetmedi mecburen börek verdim… kuzu dolma verdim ühühühü acılı adana verdim az kuru üstü pilav verdim ühühühü… annelerin üstüne gitmeyin anneler çok aşırı bir kutsaldırlar… ühühühü kadayıf verdim şöbiyet verdim demli çay içirdim ühühühü anneleri rahat bırakın!¨ Zannedersin ki ben ¨Ek gıdaya geçen anneleri falakadan geçirin, üzerlerine kızgın yağ dökün¨demişim.

Ya da mesela diyorum ki: ¨her aksırış tıksırış öksürüşte ilacı bebeğe dayamayın! Mecbur olmadıkça ve doktorunuz önermedikçe kafadan ilaç vermeyin!¨ Hooop Hassas Anne 3, terlik pijama sokağa fırlıyor: ¨Komşulaaaar yetişiiiiin çocuğumu öldürecekleeeeer! ühühüh ama benim çocuğum hasta oldu acılar içinde kıvranıyor sezercik küçük yumurcak, sen benim çocuğuma ilaç verdirtmiyorsun biz anneyiz anneler bilirler… anneler hissederler… anneler ilaç şirketlerinin baş hissedicileridirler. Hissimize karışmayın ühühhhühühü¨. Zannedersin ki ben ¨Bu çocuğu duvara yapıştırın, üzerinden boya badana geçirin.¨ demişim.

Ya da mesela diyorum ki: ¨Kıtlık kıran girmediyse çocuğa abur cubur yedirmeyin bebe bisküvisini dayamayın.¨Hoooop Hassas Anne 4 yanına 3 komşu anneyi de katıp üzerime tencere tavayla yürümeye başlıyor: ¨ühühühü yeter artık herkes bir şeyler diyor kime inanacağımızı şaşırdık… ühühühü annelere doğru bilgi verin… anneleri kandırmayın ühühühü çünkü annelerin okuma yazması muhakeme muhasebe yeteneği yok… ühühühü illa başkaları annelerin çocuklarını nasıl beslediğinden sorumlu olmalı ühühühü… anneleri incitmeyin sofranızdaki yeri öküzünüzün yanında olsun ühühühü.¨ Sanki ben annelerin beğeneceği bilgiyi sunmakla görevlendirilmiş BYBO hazretleriyim de…

Bir de ¨Anneliğimizi yargılamayın¨ hassas anaları var. Onları sadece bu yazıyı değil, 35 ciltlik bir ansiklopedik yorumu hakediyorlar. Burada yalnızca bir paragraf ayırabileceğim için çok özür dilerim… Bu modeller ilgili ilgisiz her yerde oturdukları yerden fırlayarak ¨Ama olabilir, ühühühü herkesin anneliği farklı ühühühühü anneliğimizi yargılamayın¨diye hıçkıra hıçkıra ağlıyorlar. Mesela diyorum ki: ¨Bu arabanın kaportası eskimiş biraz. Bi tamirciye mi gösterseniz ne yapsanız?¨ hooooop cevap geliyor hassas anamızdan: ¨SEN BENİM ANNELİĞİMİ NEDEN YARGILIYORSUN!! DOKTOR BANA DEDİ Kİ BEBEK DOĞAR DOĞMAZ BURNUNU ISIR, KULAĞINI ÇEK!¨ Hmmmm ne alakası var? Ama tamam. Tamam o zaman. Anneliğinizi yargılamayalım tamam. Ne? Ne ilgisi var?

E ama öte yandan 1 aylık bebeğe ballı inek sütü içiren ve ¨Ohhhhh canıma değisin! benim annem de bana içirmiş, bak bi şey olmuş mu bana? çok şahane olmuşum, inşallah bana nazar değimez¨savunması yapan anneyi de yargılamayalım da besleyelim mi? Bence hem yargılayalım hem gıdıklayalım.
Demem o ki: Anneler nesli tükenmekte olan nadir rastlanan yaratıklar değiller. Ama sıkıldık artık ¨Anneleri üzmeyin, anneleri kırmayın, anneleri incitmeyin eğip bükmeyin hor kullanmayın mikrodalgada kurutmayın¨ uyarılarından! Annelik (doğal olarak) insanlık tarihi kadar eski. Anneler incinmesin sararıp solmasın diye her kelimemi hesaplayıp yazmayayım artık di mi? Biraz dayanıklı olun sağ olun sağlam olun siz de canım ne var yani? Dünya (benim gibi) kutsal annelere kastetmiş kara vijjdanlı kötü kalpli bloggerlar’la dolu gençler!

Anneliği varoluş amacınızın temelinden çıkarın. Gevşeyin rahatlayın. ühühühühü nereye kadar?

Bu da Hassas Anneler Fındık Kreması Özel Bölüm

Diğer Paylaşım

Evde Cilt Bakımı

Cilt bakımınız için binlerce lira harcamanıza ve kendinizi kimyasal işlemlere maruz bırakmanıza gerek yok. Evde …

50 Yorum

  1. Eren sen neymişsin be abi aaa!!:)

  2. ay süper gerçekçi bir okadar da eğlenceli post olmuş hay parmaklarınıza sağlık…doğrulardan şaşmayalım anne sütüne devam ek gıdaya acele etme …

  3. bu arada yazmadan geçemeyeceğim. tam 3 ay göğüslerimde mastitler oluştu sürekli süt kanallarım tıkanıyordu dayanılmaz acılar çektim etrafımdaki insanlar bırak artık emzirme diye yalvarıyorlardı…hayır dedim onun benim sütüme ihtiyacı var…Gitmediğim genel cerrah kalmadı.. ya bu acıya dayanıp emzireceksin dedi yada keseceksin dedi…tam 3 ay göğüslerimin ağrısında yan yatmayı özledim bebeiğim gazını bile çıkartamıyordum kucağıma alınca canım çok acıyordu.inat ettim geçicek dedim sütüm azaldı su içtim bol bol arttırdım ve çok şükür herşey yoluna girdi geçti düzeldi 1,5 yaşımıza kadar emdik… Geçen gün genel konrtol için doktoruma gittim beni tebrik etti bu kadar mastiti olupta emzirmeyi bırakmayan 2 kişi gördüm biri sensin dedi… Oğlum mu ? 19 aylık ve daha bir kerecik bile antibiyotik kullanmadık… Sadece köpek dişini çıkartırken birazcık ateşi oldu okadar… Sütün tek olumsuz etkisi oldu o da benden geçen inadı:)

  4. Kulaklarıma kadar sırıttım. Gece gece çok iyi geldi vallahi! :))

  5. Bir de sürekli övgü isteyen anne modeli var…

  6. Sabah sabah yüzüm güldü, süper bir yazı olmuş:)

  7. ay cok guldm sabah sabah.. bunların tek sebebi uzun suren post partumlar eren. o kadar hassaslar ki ne desen vicdan azabı yaşıyorlar.

  8. ilk resimdeki gibi bir anne değilim ben. öyle güzel saçlarım, öyle havalı elbisem, ağlayınca darma-duman olacak makyajım yok benim artık. her sabah elime ilk ne gelirse onu giyiyorum, hatta bazen üst üste üç-dört gün aynı kıyafeti giyiyorum. neden seçtiğin resimlere dikkat etmiyorsun, hassas kalbimi kırıyorsun?
    son resimdeki gibi bir organizasyon olursa mutlaka haber ver. çocuğu kocaya satıp, yıllanmış viskimi kapıp geleyim 🙂

  9. "Her şeyi anlamak istedikleri gibi anlayanlar ülkesi"nin kadınlarını çok güzel anlatmışsınız.

    Tebrikler… Sevgiler 🙂

  10. fotoğraflar harika. ama böyle fotoğraflar çekemediğim için üstüme mi geliyorsun yoksa :)))

  11. Dokuz koyden kovulursan seni barindirabilirim arkadasım, süper post olmuş eline koluna asabiyetine saglik hahahah:)

  12. ayy bayıldım bayıldımm!! gülmekten okuyamadım yazıyı 🙂 yüzde yüz haklısınız, hassas anneleree savaaşş, biz ne yapalım, çocuğumu tek doğurdum, tek büyütüyorum, bir allahın kulundan yardım görmüyorum, Birde hassas olsaydımm vay halimize!!

  13. Süper bir yazı olmuş, elinize sağlık:)
    "Anneyiz haklıyız,ezilmeye karşıyız, ezik miyiz biz!"modelleri heryerdeler mi ne, blogta cevap yetiştirmeye gelene kadar çok masum bir konuşmada bile cengaverler gibi savunma durumuna geçip seni hassasiyetsiz,hödüğün dibi gibi hissettirmeye çalışmakta üzerlerine yok. Hoş, ben hissetmiyorum ama vardır illa ki kendi kendine "aaa ne dedim ki ben, kesin kötü birşey dedim, piyangodan mı çıktı bu ya?"diyenler:)

  14. Allah da seni güldürsün, blogdan eksik etmesin bacım. Döktürmüşün yine:)

  15. bunun bir de sezaryen yapmak zorunda kalmış anne versiyonu var. "yeter ama üstüme gelmeyin, normal doğum şahane ama bebeğim dönmedi, kordonu dolandı, yerinde rahattı vs" sebeplerle suçluluk hislerini azaltmaya çalışırlar.

    ben de onlardan biriyim. 🙂

  16. Hiç bir zaman hassas anne olmadığım için mutlu oldum ilk defa, bende bi eksiklik mi var niye hassas davranamıyorum, bi de yetmezmiş gibi davrananlara da gıcık oluyorum diye düşünmeye başlamıştım 🙂

  17. Ereeennn cok guldum yaa puhahaha

  18. Ayy Ereeen..!
    Allah iyiliğini versin..
    Ben gül gül gittim.. sende gül emi 🙂

    Komik ama aslında traji komik yaa..
    Ben bireylerin hassasiyetinden çok gazı almaya hazır olduklarını düşündüm yazını okuduktan sonra.
    Ve tabi küçük bir miktar sahtekar olduklarını… Özgürce düşünmek için kimse kendini yormuyor neden ki? Başkasının düşüncesi yetiyor onlara.. Birey yok.. sürü var..

    Tabi sana veryansın ederler.. Kime edecekler.. Bulmuşlar "Başka şeyler" söyleyeni..
    Değişim için epey süre lazım..

    Sen yaz yeter ki..

  19. valla hassas annneliği bilmem de şu çocuğuma öksürük ilacı zat ilacı zurt ilacı vermeme kararlarımı senden örnek aldım. (arada rastladığım bir kaç blog daha var.) gece oğlan ateşlendiğinde gecenin bi yarısı "çocuğa ilaç versem mi vermesem mi" diye paniklediğim anda gönderdiğin linklere beni nasıl rahatlattığını anlatamam:)) bence devam et bildiğin gibi:))gerçi henüz beni bebe bisküvisinden vazgeçirecek babayiğit çıkmadı ama olsun:P o da olur bakarsın bir gün:)))

  20. Erencim çok güzel bir yazı olmuş. bol bol güldüm kızımda annem delirdi sanırım diye garip garip bana bakıyor.
    bu ülkede bilinçsiz doktorlar olduğu sürece bilinçsiz annelerde olur.(ki anne biraz kolaya kaçmalı araştırmalı bence)
    ek gıdaya geçişte kahvaltılarda reçel verebilirsiniz diyen,
    diş çıkartırken ağrısı kesilsin diye ateş düşürücü öneren doktorlarımız var.

  21. süper bir yazı olmuş. bayıldım :))) benim gibi düşünen insanlar olduğunu gördüğüm için çok duygulandım. sanırım ağlamak istiyorum :)))) ühühhhüüüüü….

  22. Ahahaha, sabah sabah iyi güldüm :))) Fotoğraflara da bittim bu arada, süper seçmişsin. Özden, haftaya ben de geliyorum fiskimle 😛

  23. Hahaha gözlerimden yaş geldi gülmekten. Süper bir yazı olmuş hakikaten ellerinize sağlık 🙂 Bir de "öğreten anne" tipleri var ya kendi bildiğinden başka doğru kabul etmeyip, dinlemeye bile tenezzül etmeden seni de kendi gibi yapmaya çalışan… Onlar için de bir yazı yazsanız keşke, içimin yağları erise…

  24. ayyyyy ben bunu yeni okuyorum yıkıldım yine gece gece, ne kadınsın ya hu :)))

  25. sabah sabah Nihal hn ın yazısıyla hüzünlenirken bu yazıyla koptum Eren eline sağlık.bazen emzirdiğimi söylemekten suçluluk duyduğum çok olmuştur.sevgiler

  26. Çok gerçek, çok etkileyici, bayıldım 🙂 ayrıca blogu yeni keşfettim hemen ek gıda, demir eksikliği vs konularını araştırmaya başladım ki her aradığımı bulmakla kalmayıp "heh evet herkes ne derse desin bende tam böyle düşünüyorum" dedim. teşekkürler

  27. Ikizlerimi normal dogurdugum için özür dilemişligim var daha ne olsun…dogumumu ballandira ballandira anlatip ağlama krizine sokasim var Hassaslari

Leave a Reply