Anasayfa / Uncategorized / Bir Başka Üçüz Hikayesi

Bir Başka Üçüz Hikayesi

Sema ile başladığımız ¨üçüz gerçeği!¨ dizisinin 2. bölümüne Ayşe Budak ile devam ediyoruz. Kendisiyle yaptığım röportaj pek çok üçüz isteyen anneye ışık tutacaktır:)

Merhaba ben Ayşe Budak, 28 yaşındayım ve 10 senelik evliyim. 3 minik mucizem bana evliliğimin 7.senesinde rabbimin çok güzel bir hediyesiydiler….

Hamile olduğunu kaç haftalıkken öğrendin? Neler hissettin? 
Hamileliğimi 13 günlük olduklarında öğrendim. Tüp bebek oldukları için zaten sürekli kontrol altındaydım, değerlerim yüksek olduğundan çoğul gebelik şüphemiz vardı zaten ama ikiz olur diyordum hep. 

Planlı bir gebelik miydi?

Planlı sayılır sadece normal değil tüp bebek. 7 senelik tedavinin sonucunda bana gönderilen 3 minik mucize!
Hamile kalma süreci nasıldı? 
Çok zor bir dönemdi, 3 başarısız aşılama 1 başarısız tüp bebek denemesi ve bu tüp bebek denemesi yani kızlarıma hamile kaldığım deneme. Süreç hep gergin ve sabırsız bekleyişler ve sonuç istediğimiz gibi…
Üçüz taşıdığını ne zaman öğrendin? Neler hissettin? Eşinin tepkisi ne oldu?
Transferden 13 gün sonraki tahlilde sadece gebelik var dendi ve bekleme sürecine geçtik. Değerler 3 günde bir tekrar tekrar tahlille kontrol ediliyordu. 2 hafta sonrasında gittiğim kontrolde sempatik ve güleryüzlü olan doktorum nasıl çocuk aşkıyla yanıp tutuştuğumu bildiği için ¨çocuk çocuk dedin al bak sana 3 kese!¨ dediğinde bi an şaka yapıyor sandım. Onları ultrasonda ilk gördüğüm an inanamadım ta ki doktorum daha ilk kontrolde ¨istersen birini donduralım¨ diyene kadar… O sevinci yaşarken böyle bir soru kabul etmedim. Eşim şaka yapıyorum sandı çünkü zaten 3 embriyo transfer edilmişti. İlk deneme başarısız olup da ikinci transferde üçü birden tutunca ¨imkansız! inanmıyorum!¨ dedi. Şaka gibiydi. Onları ultrasonda gördüğü güne kadar hep içinde bir kuşku vardı ve sonunda gördüğü anda dondu kaldı.
Çevrenizdekiler üçüz doğuracağını duyduklarında nasıl karşıladılar?  
Çevremde hemen duyulmadı. Bir müddet söylemedim kimseye, sadece ailem ve eşimin ailesi. Onlar her zaman en büyük destekçilerimdi zaten. Tabii çok şaşırdılar ve hamileliğim süresince hep bana destek ve yardımcı oldular.

Hamileliğin nasıl geçti? Çok sıkıntı yaşadın mı?  
İnanmayacaksınız belki ama hiiiiiç bir sorun yaşamadım! Tek bebek hamileliği olan bir çok arkadaşımda ortaya çıkan hiç bir problem ve sıkıntıyı yaşamadım.

Hamileliğin boyunca yardımcın var mıydı?  
Hayır yardımcı değil ailem ve eşimin ailesi ara sıra gelirdi. Tüm işimi kendim yapıyordum. Günlük rutin ileri ev işi+yemek vs hepsini 7.ayıma kadar kendim yaptım…

Kaç kilo aldın? 
13 kilo aldım. Üçüz olduğu için zaten aşırı bir mide bulantısı vardı…

Bebekleriniz ne zaman dünyaya geldiler? Kaç haftalık doğdular?  
09-11-2009 tarihinde dünyaya geldiler. 31+2 günlük doğdular transfer tarihine göre ama doktorlar gelişmişliklerinin üçüz oldukları için 28+6 günlük civarında olduğunu söylediler….


Doğum nasıl oldu? Zorlandın mı? Sonrası nasıldı?  
Kontrol amaçlı gittiğim gün yatırdılar beni. Doğumhaneye ağlayarak aldılar beni. Bebeklerden birinin kalbinde yavaşlama olduğu söylendi. Onlara bir şey olacak diye çok korkmuştum ve yanımda hiç kimsem yoktu. O an hem ağlayıp hem ¨ben doğuma giriyorum¨ diyerek aileme haber verdim. Sezeryan oldum.

Bebeklerini gördüğünde neler hissettin? Eşinin tepkisi nasıldı? 
Eşim bebekleri ilk gören kişiydi. Ben sezeryandan çıktım, ertesi güne kadar göstermediler ameliyatlı olduğum için. Eşim üçünün de çok güzel ama çok küçük olduklarını söyledi. Sabahı zor ettim.

Küvezde kaldılar mı? Ne zaman eve geldiler?  
Evet küvözde tam 34 gün kaldılar. 34 gün benim için tam bir işkenceydi. Domuz gribi denen illet hastalık o sıralarda çok yaygındı. Kızlarımı tam 25 gün sadece cam arkalarından izleyebildim ve 24.günün sonunda üç mucizemi aynı gün evimize getirdik.

Emzirebildin mi? 
Emzirmek en çok içimde kalan sızı. Çok isterdim az da olsa emzirebilmeyi ama hiç almadılar. 34 günlük hastane yaşamlarında biberona alıştırdıkları için o dönemden sonra da emmediler. Sağıp biberonlara bölüştürüyordum.

Bebekler dünyaya geldikten sonra hayatın nasıl değişti? 
Uykusuz geceler… kafa ve beden yorgunluğu… stres…  ev hapsi… yani anlayacağınız yaşıyordum ama hapishanede gibiydim. 3 çocukla geçen yorucu 24 saat…

Bebeklerin bakımında yardımcın var mı? 
İlk 6 ay babaanne yardımcı oldu ve 2 senedir yalnız bakıyorum.

Daha erken anne olmayı tercih eder miydin? 
Tabii ki! Evliliğimin 7 senesi hep çocuk isteğiyle görmüş olduğum tedavilerle geçti.

Dördüncü bebek de gelsin mi:) 
AAAAAAAA mümkünse hayıııır! Rabbim evlat hasretiyle yanıp tutuşan, evlat isteyen herkese nasip etsin ama ben çoook yoruldum. Şu an asla! diyorum ama ilerde ne düşünürüm bilinmez.

Eklemek istediklerin?  
Çok teşekkür ediyorum Eren, sayende eski günler gözümün önünden film şeridi gibi geçti derler ya? aynen öyle oldu…

Diğer Paylaşım

Dr. Yalım Üner’e Cevap

Geçtiğimiz gün blogda bir mama firmasının çeşitli mecralarda duyurduğu ‘Her gün 500 ml anne sütü’ …

5 Yorum

  1. Maşallah çok tatlılar Allah bağışlasın:)

  2. Allah yardımcınız olsun. Zoru atlaşmış görünüyorsunuz:)

    ben de o tedavilerden geçen biri olarak, sizi anlıyorum. Bana da 3 embriyo transfer edildi, ama sadece mucizem kızım doğdu. Aradan 2 yıl geçince de oğlum tedavisiz, Allah'ın hediyesi olarak ailemize katıldı.

    Arası az iki bebek bile çok zorken, 3 bebeyle ve yardımcısız sizin durumunuzu düşünemedim bile. Allah yardımcınız olsun.

    Bu arada gerçekten çok çok tatlılar, maşallah.

  3. Allahım yardımcınız olsun,7 yıldır aynı süreçten geçen ve her defasında eli boş dönen ben,böyle mutlu sonlara bayılıyorum..inşallah bizim tedavilerimizin sonu da böyle tatlı olur..

  4. ben de yedi yıllık evliyim ve 3 aşılama 1 tüp bebeğe rağmen hala çocuk sahibi olamadım. dondurulmuşlarla yakında tekrar deneyeceğim inşallah benim de üçüzüm olur. kaybettiğim yılların telafisi olur.

  5. 41 kere Masallah, Allah anali babali buyutsun, bahtlarini acik etsin, Ayse Hanim ve esine de kolayliklar versin!

Leave a Reply