Anasayfa / Yazarlar / Eren Kaya / ¨Kirlenmişlik¨ ve Kürtaj Hakkı ve Sağlık Bakanı

¨Kirlenmişlik¨ ve Kürtaj Hakkı ve Sağlık Bakanı

Dün biraz ¨Eğrisi Doğrusu¨izledim. Programın adı aslında ¨Eğrisi eğrisi biraz daha eğrisi¨olmalıymış. Zira doğrusu tam olarak neresinde pek belli olmuyor. Sağlık bakanı ¨Tecavüz edilen doğursun, bakarız (icabında)¨ lafınının savunmasını yaptı Taha Akyol’a: ¨Tecavüz edilen kadın kirlenmiş bir kadın asla değildir. Kadına bir zulüm yapılmıştır, mağdurdur, mazlumdur herşeyden önemlisi de kendisi masum bir insandır, tertemizdir. Saygı ve şefkat gösterilmelidir. Onun çocuğu da kirlenmemiştir, temizdir…¨ Taha Akyol da bakanın söylediğini özetledi: ¨Tecavüze uğramış bir kadın da en az uğramamış bir kadın kadar temizdir, saygıyı hakeder¨.

İçimize serin sular serpildi:) Rahaaaat bir nefes aldık. Bazen şakacıdır belki arkadaşlar diye düşündüm ama hayır, herşey buz gibi gerçek! Bakan ve Akyol arasındaki ali topu tut veli topu at sohbetinin ne elle tutulur ne kafayla anlaşılır tek bir yanı yok ama beni en çok tecavüze uğrayanın temiz kalmışlığı kısmı çileden çıkardı. Gerçekten bu kadar psikolojiden bi-haber olabilir miyiz millet olarak? Bu kadar dünya sınırları dışında hayatlarınızı idame ettiriyor olabilir miyiz? Hayretten başka kelimeler gerek duygularımı ifade etmeye…

Bu açıklamayı yapacak zorunda olmaktan dolayı hicap duyuyorum ama bir ülkenin sağlık bakanı böyle konuşuyorsa kendisine oy veren hangi sınırda yaşıyordur hayal gücüme sığdıramıyorum. O yüzden: Sayın Bakan, Prof. Dr., Recep Akdağ, bakınız: Tecavüz sonucu hamile kalmış bir kadının taşıdığı ceninden kurtulma isteğini salt kirlenmişlik, çocuğu da kirletmişlik duygusuyla açıklayamazsınız. Hayır, yapamazsınız! Ortada istenmeyen bir adamdan meydana gelen istenmeyen bir cenin var. Bu ceninin korunma durumda istenmeyen çocuğa, ordan da toplum düşmanı akıl hastasına dönüşme ihtimali var ve bu ihtimal hiç düşük değil! Hangi kirlenmişlikten bahsediyorsunuz? Kimin umrunda kirlenmişlik temiz kalamamışlık? O psikolojideki bir kadının intihar etmesi de doğurduktan sonra bebeği katletmeye kalkışması da gayet mümkündür ve olmaktadır zaten. Kirlenmiş olduğu fikrinden öte, kendine ait bedenin kontrolünden zorla çıkarıldığı ve zorla istemediği bir gebeliğe itilmiş olmasının ağır yükü altında ezilmemeye çalışıyor olabilir mi yoksa bu bir kadın için fazla komplike bir his mi olur?
Bu anlayış dünyaya insan değil de herhangi bir varlık getirme amacı güden anlayışın ta kendisi işte! Siz bir çocuğun sevgiyle, ilgiyle, özenle, umutla, aşkla yetiştirilme gerekliliğinin farkında olmadığınız için belki, tecavüz edilen kadının taşıdığı ceninin de insan olmama ihtimalinin yüksekliğini umursamıyorsunuz. Sayın Profesor Doktor, istenmeyen çocukların büyüdüklerinde istenmeyen yetişkinler olduklarının ve bu istenmemişliğin yarattığı suçların farkında mısınız? Umuyorum bunların cevabı ¨ama biz bakarız demiştik¨olmaz.
Bu o kadar tuhaf bir açıklama ki ancak yanlışlıkla bir insanın ağzından çıkmış olduğuna inananılabilir. Türkiye çocuk istismarı konusunda her sene zirvelere tırmanıyor. Hapishanelerde akla vicdana sığmayan işkenceler gören, tecavüze uğrayıp suçlu bulunan, açlıktan bakımsızlıktan hayatını kaybeden çocukların ülkesi burası… Bu çocuklara, yani şu an hayatımızda olan bu çocuklara ne kadar bakabildiniz ki istenmeyen çocuklara bakma garantisi veriyorsunuz? Peki OECD’nin son raporundaki rakamları nasıl açıklarsınız? Türkiye bebek ölümleri oranında tüm OECD ülkeleri arasında zirvedeki yerini (yine!) almış durumda. Binde 17lik bu oran, OECD ortalamasının 3 katından fazla! Bunlar istenmiş olan bebekler Sayın Bakan…
Kadın kürtajı doğum kontrolü olarak mı yoksa başka bir nedenle mi istiyor bunu ayırdedemezsiniz. Eğer bu yasağa kalkışıyorsanız istemediği halde doğuran kadının katil olmasının, intihar etmesinin ya da istenmeyen o çocuğun toplum düşmanı olmasının hesabını vermeye de hazır olmalısınız.
Kirlenmişlik filan…

Diğer Paylaşım

Evde Cilt Bakımı

Cilt bakımınız için binlerce lira harcamanıza ve kendinizi kimyasal işlemlere maruz bırakmanıza gerek yok. Evde …

3 Yorum

  1. eren, bu ülkede neyi istediğini ya da istemediğini ifade edemeyen kadın sayısı arttırılmaya çalışılıyor. erkekler varken kadının ne haddine sorgulamak? 15-16 yaşında evlendirilip hamile kalan çocuk söyleyebiliyor mu neyi istediğini? bana evde yardımcı olan hanım 14 yaşında evlendirilmiş, hala tanımadığı bir adamın koynuna sokuluşunun travmasını yaşıyor 25 yıl sonra bile, anlatırken ağlamaya başlıyor. devlet ve töre eliyle tecavüz değil mi bu? neresinden tutsan elinden kalıyor. offff ki ne off…
    Peri

  2. hakkaten, kirlenmiş kadın nasıl bir şey? evlilik dışında cinsel ilişkide bulunan? evlilik dışında birden fazla cinsel ilşkide bulunan? evliyken başkası ile cinsel ilişkide bulunan?

    siz kimsiniz…ne mide bulandırıcısınız…bence kirli, başkasını (bu hayatın her alanında, her şeye ilişkin söz konusu olabilir) sömürendir, ezendir, kullanandır, aptal yerine koyandır. bkz. kayıp trilyon davası, denizfeneri davası, bosna'ya toplanan yardım paraları, gemicikler, şirketler, vs.

  3. Peki bu adamlara oy veren %57? rahat uyuyabiliyorlarmı çok merak ediyorum..
    ya da beceriksiz ötesi muhalefet partisi?

    of of söyleyecek çok söz var ama konuşmak nafile…

Leave a Reply