Anasayfa / BYBO / Onarım / Ateş / Çocuğumun Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlendiririm?

Çocuğumun Bağışıklık Sistemini Nasıl Güçlendiririm?

“Çocuğun bağışıklığını güçlendirmek” için mucize besinler peşinde koşuyorsunuz. Öyle bir şey yok. Ne var?

1- Düzenli ve yeterli uyuması. Bir rutinin olması, o rutine sadık kalması.

2- Aktif olması. Mecbur olduğu saatler dışında (yemek, uyumak gibi) evde değil AVM’de değil, kapalı hiçbir alanda değil; dışarıda olması. Koşması, oynaması, çamura kire bulaşması. evet soğuk havalarda bile, karda kışta bile. İyi giydirirseniz hava şartları engel olmamalı dışarıda olmaya.

3- Abur cuburla değil, sağlıklı yiyeceklerle beslenmesi. Bu madde hakkında çok fazla post var. Ne yedireceğiz demeyiniz.

4- Hastalandığında ilaçlanmaması. Ne kadar çok ilaçlarsanız o kadar zayıf düşürürsünüz. İlaç o günü, o anı kurtarır ama bir daha seferleri kurtarmaz.

5- Temiz olması. Bu çocuğu çamaşır suyunda bekletin demek değil. Ellerini sık sık yıkaması ve sık sık yıkaması ve sık sık yıkaması demek.

6- Odasının ve yaşadığı evin temiz olması. Bu da evin çamaşır suyu ile yıkanması demek değil. Çöp ev olmaması demek, pencerelerin belli süreler açık olması, evin havalandırılması demek. Evet soğuk havalarda bile.

7- Odasının ve evin hamam gibi sıcak olmaması.

8- Odasının ve evin kuru olmaması.

9- Çocuğun yaşadığı evde sigara içilmemesi. Bunun bariz olması gerek bu zamanda ama maalesef kendiniz içmeseniz bile gelen misafire ya da aile büyüklerinize hayır diyemiyorsunuz. Yani: çocuğun anne babasının çocuğa sahip çıkması.

10- Stres, bağışıklığı hem çocuklar hem de yetişkinler için zayıflatır. Çocuklarınızın yanında yüksek sesle konuşmayınız, çocuklarınıza bağırmayınız, onları korkutmayınız. Bu “çocuğa hayır demeyin” demek değil. Çocuğa hayır demenin yolu onu korkutmaktan geçmiyor demek.

Diğer Paylaşım

Kandırıkçılık İnancı – Süheyla Pınar Alper

‘Impostor syndrome‘ kavramı dilimize ‘kimlik hırsızlığı’ sendromu olarak çevrilmiş. Kimlik hırsızlığı gerçekten bir hırsızlık eylemi düşündürüyor, …

Leave a Reply