Anasayfa / Yazarlar / Eren Kaya / Hamilelerin cep telefonlarından uzak durmaları şart!

Hamilelerin cep telefonlarından uzak durmaları şart!

Yale Üniversitesi’nde yapılan ve Scientific Reports‘da yayınlanan yeni bir çalışmanın sonuçlarına göre hamilelerin bebeklerini cep telefonuna maruz bırakmaları ADHD (dikkat eksikliği ve hiperaktivite) sorununa neden olabiliyor.

Araştırmacılar, aktif bir cep telefonunu gebe farelerin bulunduğu bir kafesin yakınına yerleştirmişler ve yavruları dünyaya geldikten sonra onları gözlemlemeye başlamışlar.

Cep telefonuna maruz kalan fareler kalmayanlarla kıyaslandığında hiperaktivite ve hafıza problemleriyle karşılaşılmış. Testler, beynin amaca yönelik hareketlerde dikkati muhafaza etme kısmının zarar gördüğünü ortaya koymuş. Araştırmanın liderliğini yapan Dr. Hugh S. Taylor, son yıllarda çocuklarda görülen davranış ve sinirsel gelişim bozukluklarının hamilelik sırasında annenin cep telefonu kullanımına bağlı olabileceğini bildiriyor.

Konu hakkında daha ayrıntılı çalışmalara ihtiyaç olduğu söyleniyor fakat kesin olan şu ki ne miktarda cep telefonu kullanımının sağlıklı olduğu sonucuna ulaşana kadar hamilelerin cep telefonlarından uzak durmalarında yarar var.

Diğer Paylaşım

Ahu’nun İkinci Doğal Doğum Hikayesi

Sevgili Duru, Seninle maceramız 17 şubat 2017’de başladı. Reglim sadece iki gün gecikmişti ama ben …

6 Yorum

  1. ben telefonu yanımda durmasın diye içeri odaya koyuyorum, sonra çalınca duymuyorum. bi bakıyorum annem kapıda aradım aradım nerdesin sen, telefonu niye açmıyosun:)

  2. Teşekkürler Kibele. Ben de iade-i ziyaret ettim ama hamileysiniz o telefonu artık bi köşeye kaldıralım ve unutalım:)

    Eren

  3. Paylaşımlarınız için sigara bırakma merkezi teşekkür eder.

  4. aslinda sadece hamileyken degil bebek ve cocuklardan surekli uzak tutmak lazim cep telefonlarini…ben Amerika'da yasayan bir anneyim, ozellikle doktor ziyaretlerimizde bir cok cocuk sayilabilecek yasta anne olmus insanlar goruyorum. Daha 16-17 sinde olan bu kizlar bebekleri kucaklarinda surekli mesaj yaziyor yada oyun oynuyor, 1 saat bekleme odasinda bekleseler o 1 saati surekli cep telefonuna yapisik geciriyor o bebekler! Paylasiminiz icin kutlarim kolay gelsin…bu arada bloguma beklerim bilginanneler 🙂

  5. Cep telefonu yerine tablet den araştırma ve okuma yapmak ta aynı olumsuz etkiyi yaratır mı?

Leave a Reply