Anasayfa / BYBO / Yapım / Doğum Hikayeleri / Ayça’nın Doğal Doğum Hikayesi

Ayça’nın Doğal Doğum Hikayesi

Sevgili BYBO Ailesi, 

Eren Kaya, yok mu normal doğum hikayesi dedi ben de yazdım!

Hamileliğim boyunca normal doğum yapmak istedim. Çevremdekilere de hep söylerdim. Onlar da yüzüme karşı bir şey demezlerdi ama arkamdan eminim asla başaramaz diyorlardı. Çünkü bendenizin canı pek tatlıdır. Adet sancısına bile dayanamam. 

Dokuz aylık serüvenin sonunda 26 Ağustos’u 27 Ağustos’a bağlayan sıcaaakk bir gecede saat 4:00 sularında yine ben bunalmış bir vaziyette uyandım ve salona geçtim. O güne kadar en bir sancı ne başka bir şey. Bu arada 39. haftamdayım… Akşam sabah bekleniyor yani hanımefendi. İlk önce karnım ağrıdı. Tuvalete gittim. Sonra tekrar salona geçip uzandım. Fakat o sırada bir sancı girdi. Adet sancısı gibi… Önemsemedim tabii. Ama 10 dk. sonra tekrar geldi aynı sancı. Böyle 1 saat devam etti. Ben tekrar tuvalete gittim. Nişanım gelmişti. 

Hemen eşimi uyandırdım, “Bebek geliyoooorrr!!”. O pek sallamadı tabii. Sanıyor ki ben avaz avaz bağıracağım falan… Neyse artık sancılar 5 dakikada bir gelmeye başladı. Nihayet kocacığım uyandı ve annemi aradı gelmesi için. Bu arada doktorumun hemşiresi benim çok yakın bir arkadaşımın annesi. Saat 6:30’da onu aradım ve sancıların süresini sordu. Ilık banyo yapıp sancılar 3 dakikada bire inince hastaneye gitmemi söyledi. Sancılar sıklaştı, sabahın köründe kuzen uyandırıldı ve ben, eşim, annem ve iki kuzenim yola koyulduk. 

Sancı geldikçe ben çığlık atmamak için zor tutuyorum kendimi. Bir de hep şunu düşündüm. Doğarken anneler kadar bebekler de sancı çekermiş ne kadar doğru bilmiyorum. Onu düşündükçe geliyordu bana bir ağlama krizi! Zor tutuyordum kendimi. Hastaneye vardık. Doktor hemen muayene etti ve 9 cm açıklık olduğunu söyledi! Ben epidural hayalleri kurarken doktorum “Ne epidurali doğum başlamış” dedi ve ben de içimden kallavi bir küfür salladım tabii. 

Sonra doğum odasına geçtik. Hamileyken hayalim eşimin de doğuma girmesi idi ama o hep redderdi. Ben sancı çekerken bir de baktım eşim elinde fotoğraf makinesi içeri girdi. Fakat bu sefer de ben onu istemedim. Çünkü sese tahammülüm yoktu. Ebe hemşire kontrol etti. Bebeğin başı gözüküyor saçlı bir kız olacak! Sonra kendi doktorum ve bebeğimin doktoru koşarak geldiler. Doktorum iki kere ıkın çıkcak derin nefeeesss haydi bakalım dedi ve gerçekten de iki, bilemediniz üç ıkınmayla bebeğim dünyaya geldi. Hemen yanağıma kondu ve ilk öpücüğümü aldı. İşte bu kadar!

Bu kadar kolay olacağını ben de tahmin etmiyordum. Ama sanırım hamileliğimde az kilo almam ve son bir ay köpeğimi sabahları gezdirmem de bu güzel doğumda çok etkili oldu. Umarım herkesin böyle güzel, sorunsuz ve mutlu birer doğum hikayesi olur.

Sevgiler,

Ayça

Diğer Paylaşım

Ahu’nun İkinci Doğal Doğum Hikayesi

Sevgili Duru, Seninle maceramız 17 şubat 2017’de başladı. Reglim sadece iki gün gecikmişti ama ben …

3 Yorum

  1. Maşallah maşallah maşallah ve darısı başıma 🙂

  2. harika bir doğum hikayesi, merak ediyorum epizyotomi oldu mu? ilk bebeğin mi?

Leave a Reply